Koka upp saltat vatten, och häll ned linguine. Ett nät med blåmusslor är oftast prisvärt och i det här fallet resulterade detta inköp i upptäckten och omarbetningen av ett trevligt recept från Bon Appetit, och i förlängningen en väldigt god måltid
Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat. Musslor med vitt vin och grädde1 nät blåmusslor1/2 medelstor gul lök4 vitlöksklyftor1/4 röd chili3dl torrt vitt vin (som du gillar)1dl grädde 100g smör1/2 dl hackad persilja1/2 dl hackad gräslökpeppar Skölj och putsa musslorna. 1 nät blåmusslor
Linguine med lårkycklingfilé, ruccola, citron och vitlök ( för två hungriga vuxna, fyra barn och en lunchportion) 900 gram lårkycklingfiléer olivolja salt, vitpeppar 1 dl vitt vin 1 msk balsamvinäger 140 gram ruccola (två påsar) 4 msk smakrik olivolja zestat skal av en liten citron 3 vitlöksklyftor, rivna 500 gram linguine Sätt på pastavattnet. 500 gram linguine
400 g pasta linguine. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ned sockerärtorna i pastavattnet när 3-4 minuter av pastans koktid återstår
Jätteenkelt och jättegott och jättefestligt och jätteimpande. Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
Pasta och tomater i alla former går åt väldigt mycket hemma hos oss. Vad gäller just tomater så älskar jag dom konserverade av lite bättre kvalité som Mutti, Zeta, Delize och Kung markatta
1 kg färska blåmusslor. 1 kg färska blåmusslor. Det kan vara jag som har förutfattade meningar, men jag har fått för mig, att många är rädda för - eller i alla fall avstår från - att laga musslor
Linguine med scampi, vitt vin och basilikaPortioner. Tillsätt nykokt linguine och servera. 600 g linguine. Av BonaseraFotografDavid Back 600 g linguine
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.