Parmesanost, prosciutto och fin choklad i all ära, men det roligaste var kanske den nyvunna bekantskapen medsvampbuljong, vilket jag inte har kommit i kontakt med tidigare
Svampkroppkakor med rostad vitkål, svampbuljong och lingonsmörKlassiska kroppkakor fyllda med svamp. Till det bjuder vi på rostad vitkål, svampbuljong och lingonsmör
Ingefära är en ört full med antioxidanter, som dessutom ger maten lite extra sting och ett uns sötma, så boosta din mat med ingefära och minska risken för att bli sjuka
½ tärning svampbuljong. Om jag hade gjort den till mig hade jag ersatt seitanbitarna med soja"biff"bitar från Vegegården, och kanske smaksatt med soja och fem kryddor också
Jag hade bestämt mig för att baka cheesecake och ta med till jobbet och bjuda på innan semestern. Sätt aluminiumfolie runt formen på utsidan om det finns risk för att den inte är helt tät
(Risk att det kokar över om man häller på allt på en gång. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Ta ut grytan med brödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag
Smaka av med salt och svartpeppar men risken är väldigt liten att det behövs mer salt. Det här har jag gjort en variant på förut, fast då med västerbottengratinerad potatiskaka som tillbehör
Utan bakplåtspapper är det stor risk att smeten rinner ut och det vore ju onödigt. Släng ner det i en potatistårta med ihopvispade ägg, mjölk och grädde så är i alla fall jag mer än nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.