Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
Lägg dem på plåt, pricka med gaffel och ställ kallt. Blanda mandelmassan med mjöl och ägg. Kör i glassmaskin eller ställ i frysen, ta ut och rör i den med jämna mellanrum
Mango – och limesorbet, Äppelkaksbollar och Rabarberpaj med ingefära. Boken inleds med berättelsen om hur Magnus som svårt sjuk i IBS till slut hittade lösningen på sina hälsoproblem med hjälp av maten
Limesorbet. Ställ en ask med lock i frysen. Blanda saft (+ fruktkött) och rivet limeskal med sockerlag. Vispa äggvita till hårt skum, vispa försiktigt samman med saft/sockerlösning
Vaniljglass - Hemmagjord Glass Med Äkta VaniljJordgubbsglass - God Hemmagjord GlassChokladglass Med Fudge BrowniesRecept På Limesorbet – Sorbet I GlassmaskinCitronglass - Recept På Gräddig Glass Med CitronRecept På Mintglass Med Mörk Choklad Ingredienser
De fina råvarorna är bland annat smaksatta med öländska örtkryddor. Lax, fläder, basilika, gröna ärtor, stenkyndelRostad gös, ruccola, bakad potatis, basilikaröra70% Valrhona choklad, äppel- och limesorbet, mynta, hallon, jordgubbar, blåbär och körsbär
Blanda sockerlagen med limesaften och smaka ev. till med mer socker eller glukos. Om man saknar en glassmaskin kan man ställa in sorbeten i frysen i QuickChef III och röra runt med jämna mellanrum med knivarna
Pressa limen på B-t-B Citruspress Blanda med saften. 4 dl vatten 1 1/2 dl strösocker 1 dl saft från limefrukt (ca 4 frukter) Till dekor några strimlor av limeskalet Koka upp vatten och strösocker
Börja med att finriva av skalet från frukterna, lägg i en stor kastrull. Vispa ner i sockerlagen tillsammans med saften från frukterna och eventuellt överblivet skal
Rista med knivspetsen ett rutmönster i fruktköttet. Pensla med lite olja. Servera dem varma eller kalla med limelagen ringlad över och några skopor sorbet till
Garnera med limeskal och servera genast med sked till. Kör papaya, limejuice, 2 kulor limesorbet och lite krossad is i mixer till en tjock, slät dryck. 4 kulor limesorbet
Serveras med en limesorbet 125 g hallon. Först mixar man alla bär. Sen tillsätter man yoghurt, flosocker, mynta och det mosserande vinet ner i mixer och låt det blandas runt
Blanda med saften. Koka upp vatten och strösocker. Låt kallna. Frys sorbeten. Vispa ibland under infrysningen så att sorbeten blir luftig, fluffig och snöig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.