Det här var enenkel och smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Jag misstänkte att den angivna mängden skulle bli lite för mycket för min smak, så jag tillsatte lite i taget tills jag var nöjd med styrkan
Dagens lunchrecept var något jag ”hittade på” igår. Jag skulle egentligen följt ett recept men slängde i lite allt möjligt och sen ville jag plötsligt ha en annan smak på det
Så det var en ganska matt Remsan som trampade hem i värsta snöstormen idag. Igår började jag känna att det satt en kråka och ville kraxa i min hals, men detta förträngde jag
eller egentligen älskar jag alla havets läckerheter men skaldjur är så enkelt, bara pilla, eventuellt dippa i någon sås och ja mycket mer än så behövs inte för att mina smaklökar ska gå upp i brygga av ren lycka
Låt oss presenteraen ny superstjärnedrink på den somriga semesterhimlen. Den titulerar sig så fint som Hugo och varför den heter så har vi ingen aning om
Varje årstid har egentligen sina speciella rätter och grytor är verkligenhöstens maträtt. Idag lördag, blev inte så fint som de hade lovat… men det fick bli promenad mellan skurarna
Enligtbokens upplägg kompletteras inköpslistorna med basvaror man alltid har hemmamen klyftpotatis är inte något jag alltid har hemma, så i mitt fall bytte jag ut rucolan på inköpslistan mot fryst klyftpotatis, eftersom jag själv har enliten odling med div örter
Sambon klippte både häcken och gräsmattan och plockade undan allt i trädgården, samt tog in alla dynor till utemöblerna (som har varit ute på altanen ända fram till nu)
Ta fram en traktörpanna med lock. Smält smör och när det tystnat i pannan, bryn köttet, först i botten, sedan på toppen följt av sidorna (var noga med att rulla bitarna försiktigt så inte baconet tar skada av det)
Idag hade jag ävennöjet att testa en Crock-Pot som lagar till köttet under en lång tid utan att man använder sin ugn eller spisplatta, denna visade sig fungerade kanon och jag slapp passa ugn och spisplattor samtidigt som det känns bra mycket mer energi vänligt
Idag gjorde jag chana masala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt. Hacka tre gula lökar, en vitlöksklyfta och en tumme skalad ingefära fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.