Den som är mest förknippat med detta är nog hoummus och här kommer min variant. Vi hade temamiddag med vänner under helgen som gick och denna gång hade vi hämtat inspiration från Libanon, meze stod det på menyn och jag hade ansvaret för röror och såser
Matchat med ajvarhummus (eller skriver man hoummus. Vill du testa att göra tabbouleh på matvete så kika på Tabbouleh på matvete, nästan samma rätt men lite olika tillvägagångssätt med matvetet
Även om det varit kortvecka har den känts lååång, med sjukt barn och Mannen bortrest. Tycker man det blir för mycket aubergine kan man ju byta ut aubergineröran mot hoummus (kikärtsröra)
Där jag bor finns ett grymt litet snabbmatsställe som serverar hoummus i alla dess former. Igår gjorde jag fyllda pitabröd inspirerade av min snabbmatsgranne, supergoda pitapockets fyllda med linsröra, grönsaker och halloumi
Istället för örter så garnerade jag med sesamfrön. Skär rullarna i tunna skivor med en vass kniv. Jag skulle iväg på 30-årskalas och ville ge bort nåt personligt så jag satte ihop en korg med lite kex, hoummus, tapenade & annat skoj. Lägg skivorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda kexen i 7-8 minuter eller tills de fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.