Skölj så rödbetorna i kallt vatten och skrubba bort skalet med en hård borste. Tänkte jag skulle slippa så röd om händerna i år när jag gjorde Borstj så förkokade rödbetorna i fem minuter samtidigt som jag brynte de andra grönsakerna
Det bästa med den här rätten är namnet. Det är en bastant dam med ordentliga överarmar i forna sovjetunionen som står och lagar den här rätten till en hungrande barnaskara
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Lammfilé är fantastiskt, men jag har ju en förkärlek för kött med ben. Ibland kan man ju komma undan genom att presentera en modern minimalistiskt fintallrik med två små tipiuppställda kotlettben, men det är ju inte riktigt jag
Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
I det här huset är det visserligen oftast min man som grillar medan jag förbereder annat. Ät dem direkt ur skalet, gärna tillsammans med vitlöks- och persiljesmör och lite baguette
Kokta i lättsaltat vatten till de är lagom al dente och serverade med en snabbt ihoprörd chevrékräm. Skär av kanterna från chevréosten och mosa den med en gaffel, rör ihop med creme fraiche till en slät kräm (jag använde stavmixer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.