Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött påoch testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Stek biffarna på medelvärme. Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar. salt och kryddor efter smak (jag tog örtkryddsblandning med bl a rosmarin, basilika, persilja, senapsfrö och lök)
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Glutenfrittoch mjölkfritt nötbröd och ett rop på tomten. Hittade receptet på en dansk mat-och baksida, men tror mig har sett liknande recept florera runt på olika bloggar
Men, men, om man är ute efter att dra ner på kolhydraterna så är det en god idé, och släpper man sen sina föreställningar om hur en pizza SKA vara så blir det ju riktigt bra
Italienarna är faktiskt riktigt bra på det här med glutenfritt. De fiffiga glutenfria lasagneremsorna som jag använde köpte jag på Arrenius & Co i Saluhallen i Uppsala, och de är av ett italienskt märke
Lägg på soltorkade tomater och fetaost. Som jag visade förut så bjöd jag bland annat på en matpaj på min födelsedagsmiddag som blev mycket uppskattad av mina kompisar
Halva burken pesto blev kvar efter att jag gjort en pizza bianco - eller kanske snarare pizza verde - häromsistens, och då kom jag på att jag kunde använda den i paj
Riv morot och lök på grova sidan av rivjärnet. Idag får du därför recept på min tacopaj för att få lite omväxling, har inte haft det här receptet på bloggen förut
Havtorn kan jag ju nästan inte leva utan, det hjälper mig att få ordning på mina torra slemhinnor här och där, så det äter jag i någon form nästan varje dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.