En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. Detta är så himla gott. En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen
Trots att originalet innehåller kött finns det passar rätten alldeles utmärkt att laga vegetarisk, och det finns flera recept på olika sorters vegetarisk moussaka, med allt från kikärtor till potatis till sojafärs
Jag gjorde här om dagen lite spontant en egen vegetarisk variant, med smakrik tomat- och lins-sås. Denna moussaka skiljer sig från en klassisk vegetarisk variant och innehåller vitkål, som ni ser
Här har vi ett perfekt exempel på varför jag är en receptslav. Någon har faktiskt kommit på ett bra recept och då tycker jag inte man ska börja krångla med det
Det här receptet är taget ur "Vegetarian the best ever recipe collection". Receptet hade jag provat förut och skrivit i marginalen att det var gott men rätt så mycket besvär och inte riktigt värt det
Jag gillar moussaka men inte att tillaga den eftersom all matlagning som ta mer tid än dryga halvtimmen (exklusive tiden i ugnen) är slöseri med tid enligt min mening
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.