Scones er lettvint å tilberede, dessuten går det bare 20 minutter fra du begynner til sconesene kan få følge av pålegg og nytes dampende til frokostkaffen
Så god att tomatpeston kan ätas med sked direkt från burken ¦ Vi serverar pesto till färsk pasta, i pastasallad, till pastasalladen, till risotto , på crostini
(1 brød)8 dl hvetemel (bytt evt ut halvparten med grovere mel)2½ dl lettkokte havregryn4 dl blanding av solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø1 ts salt1 pose tørrgjær6 dl lunkent vannRør alt godt sammen, det blir en ganske klissete deig
Ända sedan jag gjorde vardagslyxiga pastan med tomatpesto så har jag haft i huvudet att den där irriterande slatten som blev kvar i burken borde bli underbar som smaksättare i en risotto
Tomatpesto. Bred på tomatpeston och vik ihop smördegen väl runt köttet. Putsa köttet. Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör eller olja
Mixa parmesan, pinjenötter och mandel tills det är finfördelat. Tillsätt den urkärnade chilin, basilikan och tomaterna och mixa tills du har en jämn smet
½ dl tomatpesto. 800 g färskpotatis1 dl grekisk/turkisk yoghurt½ dl tomatpesto1/4 dl olivolja1/4 dl vatten1 tsk torkad basilika1 dl svarta, urkärnade oliverfärsk basilika efter smakSkrubba potatisen och koka den mjuk
Risboller er både lettvint og ekstremt populært blant barna. Når det bare er et par dager igjen til den store dagen og lite tid, kan risboller være et greit alternativ dersom man trenger noen kaker for å fylle opp den pålagte kvoten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.