Le Chausson Aux Pommes
Bara mat...och lite till
Bara mat...och lite till
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smördeg
  • Dag 1
  • 200 g osaltat rumstempererat smör
  • 100 g vetemjöl
  • Rör ihop smör och mjöl med en träslev tills det blir en deg. Forma degen till en fyrkantig platta, plasta in den och låt vila i kylen i 12 timmar 75 g osaltat rumstempererat smör
  • 250 g vetemjöl
  • 60 g vatten
  • 8 g havssalt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Le Chausson aux pommes
  • 1 sats smördeg (se ovan)
  • Äppelkompott
  • 8 st urkärnade och hackade äpplen (jag använde Åkerö)
  • 5 dl vatten
  • 60 g smör
  • 40 g strösocker
  • Sockerlag
  • 1 dl calvados
  • 120 g strösocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.