Rör ihop smör och mjöl med en träslev tills det blir en deg. Forma degen till en fyrkantig platta, plasta in den och låt vila i kylen i 12 timmar 75 g osaltat rumstempererat smör
250 g
vetemjöl
60 g
vatten
8 g
havssalt
1 tsk
vitvinsvinäger
Le Chausson aux pommes
1 sats
smördeg (se ovan)
Äppelkompott
8 st
urkärnade och hackade äpplen (jag använde Åkerö)
Gör egen cashewglass eller köp en bra sockerfri rawglass eller mandelklass. Det går också bra att servera med kokosgrädde eller raw , mjölkfri vaniljsås
I den här kakan väljer jag Äpple Golden Delicious i stället för granny smith äpple därför att jag vill gärna har söta och syra smak av äpple som kombination med ljuvligt smak av Philadelphia ost
Snart står de i blom och då ska R och jag ta oss en tur med vespan och njuta =) Den här pajen tar lite tid och är lite lyxigare en än vanlig tarte auxpommes som oftast bara består av pajskal, skivade äpplen, smör och socker
Blanda ordentligt med händerna eller en slev. Skär fina pommes frites sticks. Lägg över pommesen i en skål och blanda i olja, mer salt och lite extra smaksättning
rekommenderar varmt Pangasiusfile som är helt underbar. 400 g fiskfile (kanske inte torsk just nu). Tina fisken (om fryst) så den kan skäras i bitar, lägg dessa i en smord form och "förkoka" 10 minuter i 225 grader
Testade att göra pommes på sötpotatis och det blev verkligen supergott. Första gången gjorde jag utan potatismjöl och då blev de goda men inte så krispiga, så mitt tips är att använda detta
Det funkar utmärkt, till burgare, pulled pork eller en riktigt bra köttbit. Servera till pommesen. Skaka av lite av blandningen och lägg upp stavarna på ett ugnsgallerellerbakgaller med bakpapper under att droppa av på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.