22 Jan. 18. 20. Dessert. 0kommentarer. I fredags hade vi middags gäster och då bjöd jag på denna dessert. Det är en vitchokladpannacotta och en pannacotta med lime och mynta
Tyvärr har jag inte alla ingredienser hemma så jag kan göra den för annars är denna efterrätt så snabb och enkel att göra vilket man egentligen inte tror
Nog för att jag tycker om Baileys men i den här varianten blev det nästan väl bra. Jag tycker att likörer i bakverk ska ge tydlig smak men det får inte ta överhanden och det får inte vara lika "stark" smak som om man hade druckit det
Ett fransk litet mästerverk som jag först hörde talas om av min bror. Han berättade att han hade bakat ”franska äppeltofflor” (Chaussons betyder tydligen toffla), äppelkompott inbakat i spröd smördeg som sedan penslas med sockerlag
Jag kunde inte hålla mig länge från att börja använda mina polkagrisar. Idag efter jobbet knåpade jag ihop en fluffig kräm med vit choklad, grädde och polka med en knaprig kakbotten
Detta smakar för mig barndom och sommar då min mormor alltid serverade inlagda persikor och lättvispad grädde till efterrätt, det var alltid efterrätt efter maten och fika minst två gånger om dagen, jag älskar gamla traditioner och jag tänker se till att föra dessa vidare fast på mitt eget sätt
01 Feb. 06. 38. Key Lime Pie. 0kommentarer. Hittade några limefrukter i kylen som höll på att bli dåliga och kom då på att jag velat testa att baka key limepie så hittade Leilas recept som jag utgick ifrån
1. Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och rör ner det. 2. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter)