Låt kakan svalna något, bred sedan ut fyllningen på kakan. Nu har jag bakat bullar inför Kanelbullensdag som infaller varje år den 4 Oktober, sedan 1999 och som i år alltså firar 15-årsdag. Sätt ugnen på 150 grader. Bred ut smeten på ett smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen i 15 min på 150 grader. Grädda i ugnen 20 min på 150 grader
Bred på kanelfyllningen på den utkavlade degen. Bulldeg. Blanda alla torra ingredienser till bulldegen. Blanda noga ner smöret så att inga smörklumpar finns kvar
"Jag använder receptet påmjölpåsen". Så från att ha provat lite olika varianter har jag återgått till mjölpåsen och med flera tips i ryggsäcken brukar jag få till fantastiska bullar
Sedan vände jag på fisken…. Fisken fisk stekas cirka två minuter på andra sidan. Jag stekte makrillen med skinnsidan ned i rapsolja på hög värme i cirka 7 min, tills skinnet blivit krispigt och brunt
I vår familj är det nog Oskar som tycker bäst om kanelbullar och vi brukar alltid ha en påse i frysen med kanelbullar som man kan ta och micra till kvällsfikat =)
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Bred smörkrämen på de kavlade plattorna. Placera bullarna i bullformar på en plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.