Laxtacos med limemajo
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 12 msk olivolja
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 11 tsk spiskummin
  • 10.5 tsk chilipulver
  • 10.5 tsk salt
  • 11.5 dl majonnäs
  • 11 st lime
  • 11 tsk limesaft
  • 18 st tortillabröd
  • 1 salladsblad
  • 11 dl hackad koriander
  • 1 limeklyfta
  • 1500 g laxfilé skinn och benfri 2 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta pressad 1 tsk spiskummin 0.5 tsk chilipulver 0.5 tsk salt Limemajo 1.5 dl majonnäs 1 st lime det yttersta finrivna skalet finrivna skalet 1 tsk limesaft färskpressad Tillbehör 8 st tortillabröd salladsblad strimlade 1 dl hackad koriander limeklyftaSkär laxen i tärningar, 2 x 2 cm. Blanda olivolja, vitlök, spiskummin, chilipulver och salt
  • 1 i en bunke. Vänd ner laxtärningarna. Täck med plastfilm och ställ att marinera i kylskåp cirka 30 minuter.
  • 1 Blanda majonnäs, limeskal och limesaft.
  • 1 Slå in tortillorna i aluminiumfolie och värm dem i ugnen eller på grillen cirka 10 minuter. Håll dem varma i en handduk.
  • 1 Fräs den marinerade laxen i en het panna cirka 5 minuter.
  • 1 Lägg laxen, majon, salladsblad och koriandern på de varma tortillabröden och servera med ananassalsa och limeklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.