Ta ut ur ugnen och toppa med dragon. Avsluta med salt och peppar. 600 g jordärtskockor, skrubbade. 1600 g jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form
När jag är hemma i Skåne skickar mamma med mig en påse från trädgårdslandet, men de finns även i de flesta matbutiker (dock är de ganska dyra med tanke på att de växer som ogräs)
Skär dem i mindre bitar och pensla med olja. Servera gärna tillsammans med en färgglad sallad. Servera gärna med krispiga rostade jordärtsskockor eller något gott bröd
När jag lagar denna soppa så kör jag oftast enbart med skockor, men denna gång hade min närbutik också svartrötter, så testade att mixa dessa två ihop, blev riktigt gott
Håll en halva över en skål och banka hårt med en träslev på skalet – resultatet är att alla kärnor trillar ner i skålen, medan alla skiljeväggar stannar kvar i skalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.