Idén var att göra en rätt med både kokt och stekt fisk (även om fisken i slutändan blev ångkokt och stekt) med en sås som matchade var och en av fiskbitarna
Remouladen gjorde jag helt från grunden och började först med majonäsen. Smaka av med salt. Idag fick jag för mig att göra lite Remouladsås och när jag ändå höll på blev det en Bearnaise oxå
Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på tvåsåser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
färskpotatis kokt i vatten med salt och dill. Gott med en grillad, halv citron att pressa över. Det är lätt att övergrilla laxen så den blir torr, men den här var helt perfekt grillad
Riktigt smakrikt och gott att äta som rulle med tortillabröd eller till en matig sallad. Hallå, nu måste jag bara få dela med mig av kvällens middag här hemma
Sila av löken och blanda såsen med gräddblandningen. Smaka av med salt. Lägg dem tvåochtvå enligt bilden och knyt ett hushållssnöre runt midjan på var och en
Blanda olja, citronskal, pressad vitlök och rosmarin i en skål. Lägg i kotletterna och vänd runt. Krydda kotletterna med salt och peppar och grilla dem 3–5 minuter per sida
1 st citron, skal och saft. 1 st citron, skal och saft 2 st vitlöksklyftor, rivna 2 msk rapsolja 0,5 tsk spiskummin 1 msk japansk soja 1 tsk brun farin 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk salt Sås
Gnid in tärningarna med ruben. Skär köttet i tärningar och trä upp tärningarna på grillspett. Skiva potatisen och lägg i en långpanna eller ugnsfast fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.