Laxcarpacciosalmalaxcitronsalt & pepparSkär laxen i lövtunna skivor och ett par minuter innan servering så pressas citronjuice över samt ett par drag med pepparkvarnen och några flingor salt
290 g kronärtskocka, marinerade i olja 100 g färskost 1 klyfta vitlök, riven salt svartpeppar, nymalen baguette, i skivor (surdeg) olivolja (med citronarom)
Toppa med gremolatan precis innan servering. Skär laxen i mycket tunna små skivor. Klicka en tesked av kronärtsskockscrémen på varje crostini och lägg på en laxbit på varje
Fläderlax med senapskräm. Lax smaksatt med flädersaft och citron som smälter i munnen. Tillsammans med len, grovkornig senapscrème fraiche, krispiga betor och dill blir detta en ny succé på julbordet
Lax är otroligt tacksamt att använda i mat, det går liksom bara inte att misslyckas med. Den här gången testade jag marinad med japansk soja, ingefära, citron och lite salt och rullade sedan laxkuberna i sesamfrön strax innan jag stekte dem i olja
Servera köttet medkronärtskockskrämen. Torka av köttet med hushållspapper. Lägg alla ingredienser till kronärtskockskrämen i en skål och mixa eller kör dem i en matberedare till en slät kräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.