Laxcarpacciosalmalaxcitronsalt & pepparSkär laxen i lövtunna skivor och ett par minuter innan servering så pressas citronjuice över samt ett par drag med pepparkvarnen och några flingor salt
Skär laxen i tunna skivor och fördela dem över portionstallrikar eller ett stort fat. Hacka löken och låt den svettas hastigt i en klick smör i en het kastrull
Burr. Nu har vintern kommit till oss i Linköping. Snön vräker ner och vinden viner runt husknuten men inne har vi har det varmt och skönt framför brasan
Dra ur småbenen ur laxen med en tång. Dela den i två bitar och lägg dem med skinnsidan neråt. Blanda salt, socker och peppar och gnid in blandningen över laxens köttsidor
Låt laxen ligga i frys minst 24 tim. Rör samman ingredienserna till senapskrämen. Skala och skiva betorna tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga
Laxcarpaccio med pepparrotscréme, limecréme,. Holy moly vilken rolig kväll det var igår. Hela dagen förberedde jag maten till våra vänner som skulle komma och som ni kanske vet vid det här laget ÄLSKAR jag ju att anordna fest
Laxcarpaccio på crostini med kronärtskockskräm och gremolata20 st100 g färsk laxfilé, gärna salmalax (jag använde mig av rökt lax i skivor istället)20 st crostini, naturella1 burk kronärtskockskrämflingsalt och nymald svartpepparGremolata
Laxcarpaccio med sikrom och pepparrot. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Related PostsProteinpulver dryck -Nyttig och mättande Hallon och lakrits shakeEn perfekt enkel lunch – Proteinsmoothie med Mango och AnanasNyttiga banan muffins och några ord om Clean Eating eller Eating CleanGå ner i vikt träning -ett bra träningsprogram som hjälper digFira med Freixenet Cava och laxcarpaccio med pepparotskrämRawfood bollar
Related PostsKärleksmums med lakrits till FarKiwi pajEn Fredag med blåbärspaj och porslinsfunderingarGuldkant på Vardagen- ÄppelmuffinsFira med Freixenet Cava och laxcarpaccio med pepparotskrämEn perfekt enkel lunch – Proteinsmoothie med Mango och Ananas
Verkligen hur god som helst. En blandning av gravat och tillagad lax som verkligen är en höjdare. 20 port buffé1 kg laxfilé med skinn4 msk salt3 msk socker1 msk grovkrossad pepparmix1 påse pinjenötter1 citron - skal och saft1 kruka basilika1 dl hyvlad parmesanost3 msk olivoljaTag bort de stora benen på laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.