Mmmm, jag måste snart göra en raid åt fruktkorgen till och ta fram mandolinen och fankålen. Skålla mandlarna och rosta dem sedan långsamt i en torr järnskekpanna
Senaste receptet är Annas fänkålssalladmed citron och parmesan. Hyvla dem fint med mandolin. Jag fortsätter prova mig fram i Anna och Fanny Bergenströms fina kokbok Det goda enkla
Laxcarpacciosalmalaxcitronsalt & pepparSkär laxen i lövtunna skivor och ett par minuter innan servering så pressas citronjuice över samt ett par drag med pepparkvarnen och några flingor salt
Jag har experimenterat med för mig nya smaker, känner mig som en kemist. Snön vräker ner och vinden viner runt husknuten men inne har vi har det varmt och skönt framför brasan
Jag älskar lakrits, fänkål och anis medan Oskar har väldigt svårt för det. Det är tufft att sätta sig med skolböckerna när den enda som en vill göra när en kommer hem är att lägga sig i soffan framför en film
Servera osten med marmeladen och mandlarna. Häll i sockret, rör om och koka upp. Koka dem tillsammans med citronskal -saft och stjärnanis ca 15 min under lock
Smaka av med salt och peppar. salt och peppar. Blanda majonnäs och gräddfil. Vänd ner grönsaker och frukt. Låt den rinna av ordenligt och ”slunga” den i en ren diskhandduk så att den blir riktigt torr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.