De här goda laxbiffarna blev vår lördagsmiddag förra helgen, och de blev fantastisk saftiga och med lite extra spännande smak av den rökta laxen och en god kryddblandning
Marockansk gryta med märgpipa från Malma Gård och hur mycketkryddor som helst. Det är en himla massa kryddor i grytan så det behövdes två shotglas för att få plats med allt
/ 300 g krossade tomater / 2 vitlöksklyftor, pressade / 1/2 röd lök, hackad / 1 paprika, strimlad / 3 finhackade citrongrässtänger, ej den nedersta stjälken / 1 1/2 tsk örtsalt, mer efter behag / 1 msk röd currypasta / 1 riven morot / 200 ml fet kokosmjölk, hälls i till sist / Färskakryddor att toppa med, jag använde dill, persilja och basilika / Proteinkälla av valfri sort, jag använde två st MSC-märkta & ekologiska sejfiléer. Lägg dom tillsammans med resterande ingredienser i Crock Poten, sätt på ”High” och kör den i 3 timmar. / 300 g krossade tomater / 2 vitlöksklyftor, pressade / 1/2 röd lök, hackad / 1 paprika, strimlad / 3 finhackade citrongrässtänger, ej den nedersta stjälken / 1 1/2 tsk örtsalt, mer efter behag / 1 msk röd currypasta / 1 riven morot / 200 ml fet kokosmjölk, hälls i till sist / Färskakryddor att toppa med, jag använde dill, persilja och basilika / Proteinkälla av valfri sort, jag använde två st MSC-märkta & ekologiska sejfiléer
Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Häll ströbrödet i en skål, pressa ner vitlöken och rör sedan i kryddor, parmesanost och olivolja
Tillsätt julmusten, sirapen, salt och kryddorna och iMat. Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta
Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.