Kokosmjölk och röd curry är en kanongod kombination som även passar väldigt bra till kyckling. 500 g laxfilé3 dl frysta wokgrönsaker3-4 tsk röd currypasta400 ml kokosmjölksalt och pepparSkär laxfilén i. 500 g laxfilé. 3-4 tsk röd currypasta
Lax i röd curry. Om man som jag vill spara tid genom att hoppa över att rensa och filea fisk så köper man färdigskurna, frysta laxfiléer som bara är att plocka fram när det är dags för middag
1 burk Mrs Cheng’s PanaengCurry grytbas (mild). Nu när jag har börjat jobba igen efter en lång föräldraledighet och en lång sommar så har jag inte lika mycket tid för matlagning
Tillsätt curry och bryn ordentligt. Häll i kokosmjölken och låt detta koka ihop ordentligt och smaka av fall det behövs mer curry, chili eller ingefära
Klipp den kallrökta laxen i små kvadrater och blanda i såsen strax innan servering. Fräs curryn i en stor klick smör och tillsätt sedan löken och äpplet
Panaengcurry är en favorit och Mrs Chengs grytbas är toppen. kokosmjölk, vatten, panaengcurrypasta (schalottenlök, röd chili, citrongräs, vitlök, salt, galangal, kaffir limeskal och korriander), socker, basilikablad, salt och kaffir limeblad
Hetta upp Thai Green Curry i en gryta under omrörning. Lägg i laxen och sjud tills den precis är genomkokt, 2-3 minuter. 400 g färsk lax. 1 burk mrs Chengs thai green curry (400 ml)
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.