Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Strimla bacon och purjolök samt skär champinjonerna i mindre bitar. Häll på vatten, vin (matlagningsvin fungerar utmärkt) och grädde och låt alltsammans koka upp
)Så här gör du laxen. Vi får väl anta att SOCKRET blandas med saltet. Bena ur och putsa laxen noga. Lägg den i en formoch strö ett tunnt lager salt på köttsidan
Ceviche på lax på svenskt vis – med svenska smaker är en rätt inspirerad av det sydamerikanska sättet att servera fisk på där den marineras i citron- eller limejuice och smaksätts med chili
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Det som gör det sista lyftet i smaken, är att strax innan de är klarar, pressa över en halv citron över filéerna
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Jag var helt enkelt inte sugen på det, så istället blev det lax. Kolla att fisken är genomstekt. Det här är verkligen ett riktigt hett tips på riktigt god lax så missa nu inte detta
Här kommer ett riktigt smarrigt recept till er på en krämig laxsås ni kan ha till pastan. Pressa ur vattnet från spenaten och stek ihop med löken, smula över fiskbuljong
Det är alltid gott med fisk tycker jag och lax är enkelt att tillaga och variera. Den här gången gjorde jag en fetaoströra och bredde på och tillagade i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.