Middag

Middag

  • 44 Recept
Enchiladas med köttfärs

Enchiladas med köttfärs

8 st majstortilla. 11 st gul lök. 1400 g köttfärs. 11 tsk salt. 11 krm peppar. 11 dl vatten. 13 st tomater. 13 dl vatten
Grillad blomkål

Grillad blomkål

Ett frächt tillbehör till sommarens grillmiddagar. Skiva 2 blomkålshuvuden i 2,5 cm breda skivor (borde bli 2-3 skivor per huvud)
Gulasch med syrad grädde

Gulasch med syrad grädde

400-500 g fläskkött. 13 msk rapsolja. 13-4 msk smör. 11 palsternacka. 12 morötter. 13 msk tomatpuré. 12 tsk torkade chilitrådar, mortlade
Grönare nyårsmeny

Grönare nyårsmeny

Mitt tips för nyårsmiddag i år blir något grönare och utan kött. Cheviche på pilgrimsmusslor, Hummerpannacotta, Ingefärsinkokta päron, Kantarellsoppa, Karamelltårta, Nyårsmeny, Nyårsmiddag, Pilgrimsmusslor, Portabellosvamp, Skaldjur, Sötpotatis | Kommentera (0)
Fräsch sallad med grillad kyckling

Fräsch sallad med grillad kyckling

Fredag eftermiddag och solen bjuder på skön försommarvärme. Ikväll blir det grill för hela slanten. Då räcker det att äta lite lättare lunch som en fräsch sallad
Helgrillad halloumi med gremolata och primörsallad

Helgrillad halloumi med gremolata och primörsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Halloumi 750 gram halloumi 1 st citron(er) Gremolata 1 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 0,5 klyfta(or) vitlök 0,5 st citron(er) 0,5 tsk honung 2 msk olivolja 0,25 tsk salt 1 krm svartpeppar Sallad 1 st romansallad 250 gram färsk sparris 125 gram rädisor 150 gram sugarsnaps 75 gram salladslök 1 msk olivolja 2 krm salt Köp receptet
POLKASILL

POLKASILL

Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny Sill Sillinläggning Silltårta Matjessill Matjessillstårta 1 st polkabeta, medelstor, tunt skivad
Grillad tonfisk med varm sallad

Grillad tonfisk med varm sallad

Receptet på denna goda varma sallad hittade jag i Leilas nya kokbok "The fresh foodie". Där serverar hon den tillsammans med lövbiff men här valde jag tonfisk i stället

Svartpepparstekt vit Tonfisk

Idag hittade vi linfångad vit tonfisk som var MSC-märkt, det tycker vi är toppen så vi köpte två filéer och gjorde svartpepparstekt tonfisk med en kräm på ungsrostad vitlök med pepparot och kapris