Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt fingervarmt vatten. Rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner det rumsvarma matfettet och tillsätt därefter sirapen och saltet
Ikväll blir det ännu lite mer brödinspiration. Focaccia är en sommarfavorit här hemma, det är ett mycket gott och lyxigt bröd som passar att ha i frysen och bara plocka fram till salladen eller grillbuffén så här års
av MosternEn enkel och matig sallad - bättre sommarmat finns inte. Grekisk sallad är en klassiker. Ibland blandar jag stora vita (marinerade) bönor i salladen för att göra den extra matig
Blanda allt mjöl, vetekross, solrosfrön, vetekli, bikarbonat och salt i en stor skål. Tillsätt olja, sirap och filmjölk, och blanda till en kladdig smet
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör så att det löser sej. Rör i kesella, salt och det mesta av mjölet, till en lös deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.