Hittade det här receptet på bloggen Kryddburken och vi föll för det som furor direkt. Kött som får koka länge tilltalar oss enormt då det alltid blir gudomligt mört och det här låter supergott
Det är väl ingen hemlighet att jag inte är någon stor älskare av griskött. Mycket skeptisk provåt jag, tillsammans med övriga familjen, pulledpork på Bråvallafestivalen och det gav faktiskt mersmak
Pulledporkär en sån där rätt man måste planera lite, men som är hur god som helst. Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulledpork i söndags. Redan vid niotiden på morgonen åkte grisen in i ugnen och där fick den stå i nästan nio timmar
Tror att det kan bli riktigt bra, då den är gjord för långkok. Kvällens middag igår bestod av pulledpork, barbequesås, coleslaw och grönsaker serverat i pitabröd
ja, nu sitter vi här. PulledPork har jag tänkt att göra länge. Bara att blanda såsen och lägga den tillsammans med en köttbit i en gjutjärnsgryta, sätta in den i ugnen på morgonkvisten på låg värme och sen göra vad man vill resten av dagen för att sedan komma hem på eftermiddagen och plocka ut grytan
Ni som inte hört talas om denna rätt förrut så är det helt enkelt en bit fläskkött som täcks med en marinad och tillagas i ugnen på svag värme lääääänge så det blir otroligt mört att man bara drar isär det
Jag använde lergryta, enligt Linda funkar det med gjutjärn med. Pulledpork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken
Kan man dra köttet med en gaffel är det klart. Nu var det min tur att göra PulledPork. Jag gör min guacamole lite olika varje gång, men så här blev den denna gången
Pulledporkär för dig som inte vet typ världens godaste och världens möraste kött. Hur dragen är grisen egentligen eller vart ska man dra den, vem drar den, varför och när ska den dras, om den nu ska dras
Bryn köttet i smöret runt om så det får fin färg. Ät din Pulledpork med goda tillbehör. När köttet är klart lägg över det på ett fat och fiska upp vitlökarna och häll sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.