Lasagne med keso
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • torkade lasagneplattor eller motsvarande mängd färska
  • 1 gula lökar, rivna
  • 1 morötter, rivna
  • 1 färs av valfri sort, nöt, vilt, veg, fågel-du väljer!
  • 1 tomater, krossade
  • 1 vitlök
  • 1 salt och peppar
  • 1 smör eller olja till stekning
  • 1 keso
  • 1 lagrad hårdost, riven
  • 1 grönsallad1. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök och morötter i olja/smör en kastrull med höga kanter. 2. Stek färsen gyllene i stekpanna, häll över den i lökkastrullen.3. Häll på tomater, koka ihop minst 10 minuter, gärna längre. Smaka av med vitlök, salt och peppar. Du kan ta i tex oregano och buljongtärning också om det finns hemma.4. Varva färs, plattor och keso i en ugnsform. 5. Översta lagret ska vara sås, keso och riven ost. Grädda tills plattorna är mjuka och ytan gyllene, det tar ca 30 minuter i varmluftsugn, något längre i vanlig. Men ni vet, en får alltid hålla koll på tiden för just sin ugn, eftersom det varierar. Servera med en fräsch sallad.Tips Riv morötter och lök i matberedaren. Tillsätt gärna fler rotsaker tex selleri. När du ändå har den framme, så passa på att riva och strimla lite extra till sallad inför veckan som kommer.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.