torkade lasagneplattor eller motsvarande mängd färska
1 gula
lökar, rivna
1 morötter,
rivna
1 färs
av valfri sort, nöt, vilt, veg, fågel-du väljer!
1 tomater,
krossade
1
vitlök
1 salt
och peppar
1 smör
eller olja till stekning
1
keso
1 lagrad
hårdost, riven
1 grönsallad1.
Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök och morötter i olja/smör en kastrull med höga kanter. 2. Stek färsen gyllene i stekpanna, häll över den i lökkastrullen.3. Häll på tomater, koka ihop minst 10 minuter, gärna längre. Smaka av med vitlök, salt och peppar. Du kan ta i tex oregano och buljongtärning också om det finns hemma.4. Varva färs, plattor och keso i en ugnsform. 5. Översta lagret ska vara sås, keso och riven ost. Grädda tills plattorna är mjuka och ytan gyllene, det tar ca 30 minuter i varmluftsugn, något längre i vanlig. Men ni vet, en får alltid hålla koll på tiden för just sin ugn, eftersom det varierar. Servera med en fräsch sallad.Tips Riv morötter och lök i matberedaren. Tillsätt gärna fler rotsaker tex selleri. När du ändå har den framme, så passa på att riva och strimla lite extra till sallad inför veckan som kommer.
Ett gott alternativ till vanlig ” köttig ” lasagne. Men vill gärna skära ner på köttintaget och går det att göra ett gott alternativ som med denna lasange är det bara ett plus
Här kommer en snabblagad och fruktansvärt mumsig lasagne som med fördel serveras inte alltför varm. Varva lasagneplattor, keso, tomatröra, löken, solrosfrön och ost
Det här är mitt absoluta favoritrecept när det gäller lasagne. Krydda med peppar och paprikapulver. Jag använder kycklingfärs istället för nötfärs och keso istället för bechamellsås
Bland annat stod en halvt improviserad lasagne på menyn och det var framförallt denna jag tyckte blev smaklös, så därför gjorde jag ett nytt försök igår
Pussla ihop en botten av lasagneplattorna och täck med béchamelsås. Igår gjorde jag och Victor en fantastisk middagskreation - en lasagne som också blev en mättande studielunch idag
Täck medlasagneplattor. Fina smaker från spenat, zucchini, tomat och chili och snabblagad om man väljer färska lasagneplattor och har tomatsåsen klar (från frysen eller från butiken), Lasagnen innehåller keso istället för bechamelsås och keson ger en fin textur till rätten
Varva linsröran medkeso och lasagneplattor i en ugnssäker form. ) Pizzasallad smakar hur gott som helst till lasagne, men tyvärr hade jag inte förberett sådan, så det blev en snabbvariant med riven morot, strimlad vitkål och rödkål samt filéead apelsin och apelsinsaft
Varva lasagneplattor, keso, tomatröra och ost. Sluta med tomatröra och ost. ca 200 g lasagneplattor. 500 g förpackning keso. ca 5 dl riven ost med mycket smak
Känn med en sticka så att lasagneplattorna är mjuka och lasagnen har fått fin färg. I dag jag har ingen festlig valborgsmeny att bjuda er på men dock en god vegetarisk lasagne som jag gjorde i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.