Lasagne med aubergine, crème fraîche, basilika och rött vin
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 stor lök
  • 15 klyftor vitlök
  • 11 morot
  • 11 bit rotselleri, liten
  • 12 auberginer, mellanstora
  • 1 ca 200 g färska lasagneplattor
  • 14 msk olivolja
  • 12 msk tomatpuré
  • 12-3 dl rött vin
  • 1500 g krossade tomater
  • 1 salt och peppar
  • 11 kruka basilika
  • 13 dl crème fraîche
  • 12 msk mjölk, eller vatten
  • 1200 g riven ost
  • 11 stor lök 5 klyftor vitlök 1 morot 1 bit rotselleri, liten 2 auberginer, mellanstora ca 200 g färska lasagneplattor 4 msk olivolja 2 msk tomatpuré 2-3 dl rött vin 500 g krossade tomater salt och peppar 1 kruka basilika 3 dl crème fraîche 2 msk mjölk, eller vatten 200 g riven ostSätt ugnen på 200 grader Hacka löken och vitlöken. Skala moroten och rotsellerin och riv dem på den grova sidan av rivjärnet. Skiva auberginen i skivor och hacka den smått. Ta en stor kastrull, sätt på medelhög värme och tillsätt olivoljan. Stek lök, vitlök, morot och rotselleri tills löken blir glansig. Tillsätt sedan tomatpuré och auberginen. Rör runt, höj värmen och tillsätt vinet. Låt vinet koka kraftigt i 2 minuter. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt det koka ordentligt. Salta och peppra. Ta bort de över bladen av basilikan och hacka stjälkarna smått. Tillsätt till tomatsåsen. Häll crème fraîchen i en skål och tillsätt mjölk eller vatten samt salt och peppar. Rör tills du får en rinnig konsistens. Koka tomatsåsen tills den inte känns vattnig men inte heller helt torr. Ta nu en fyrkantig form med högre kanter. Lägg ett lager tomatsås i botten, lägg plattorna ovan på såsen, smeta på crème fraîchesåsen på plattorna, täck med lite riven ost samt några basilikablad. Salta och peppra mellan lagren om du vill! Upprepa lagren två gånger till. Avluta med ett lager crème fraîche samt riven ost. Strö över de sista basilikabladen. Grädda i ugnen i 25-30 minuter och låt den vila i ungefär 5 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.