Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Lägg ärtorna i blöt 12-24 h. Häll av vattnet och koka upp dem i nytt. Skumma om det behövs. Tillsätt buljong och hackad lök, låt småkoka under lock i ca 75 min
Slökokt ärtsoppa. Denna ärtsoppa blev tjock, och oerhört smakrik. Här mina vänner ska ni få ett riktigt gammalt inlägg, som har legat på lur sedan jullovet, 2015
6 port. 500 g gula ärter. 15-18 dl vatten + vatten till blötläggning. 1 gul lök. 2 tsk timjan (alt. mejram). 400 gr rimmat bogfläsk eller rimmat magert sidfläsk i tärningar
Något vi aldrig har gjort är ärtsoppa. När det väl var dags att äta var jag riktigt sugen och faktiskt så blev det den bästa ärtsoppa jag någonsin smakat
Foto. Theres Lundén. En underbart god snabbmat. Ser man bara till att ha ärtor i frysen och grädde i kylen och buljong blir det nästan som att koka soppa på en spik
) Grön ärtsoppa med bubbel. Detta är verkligen en av mina favoritsoppor. De gröna söta ärtorna och grädden tillsammans med bubblet kan inte annat än att sprida glädje i hela kroppen
Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.