I går blev vår middag tillagad i en lergryta, eller romargryta som vissa säger. Det är säkert många av er som har en lergryta stående i ett skåp någonstans som ni inte använder och det är synd
Blanda ihop tandooripasta med grädde i en påse. Marinera kycklingen minst i 30 min. Lägg kycklingen och marinaden i en lergryta (Går bra med gratängform med lock)
Fick en väldigt bra kokbok som heter Hela sveriges husman, av en mycket kär vän. Och detta receptet lockade mig först, och jag måste säga att det var riktigt grymt gott
Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter. Blanda mjöl, pepparmix och curry i en plastpåse. Skär levern i ca 3 centimeters kuber och lägg i mjölblandningen
Blötlägg lergrytan i 30 minuter. Skala och finhacka lökarna. Skölj och strimla purjolöken. Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna och invänta fräsandet och därefter tystnaden
Dela kycklingen i bitar och bryn i en panna, lägg över i lergrytan. Täck med tomater, svamp, halv purjo i bitar, vinet, 6 krossade vitlöksklyftor, paprika i bitar, vispgrädde, 2 buljongtärningar och några kvistar färsk salvia eller timjan
Låt lergrytan ligga i blöt i 15 minuter. Skala potatis och lök. Skiva potatisen tunt och finhacka löken. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med mjölk, crème fraiche, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.