Ingredienser Portioner. 4 4 potatisar 1 paprika 1 gul lök 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Till servering gräddfil ev varmt vitlöksbröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
2 grönsaksbuljongtärningar. 0,25 rotselleri 1 palsternacka 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 0,5 purjolök Smör, till stekning Ca 7 dl vatten (fyll upp så det täcker) 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk gräslök eller ramslök 2-3 dl grädde
Fräs potatis, grönsaker och nötfärs i olja i en kastrull. Skala lök, vitlök, potatis och morot. Hacka lök och vitlök, skär potatis, morot och paprika i tärningar
2 grönsaksbuljongtärningar. 2 grönsaksbuljongtärningar 200 g naturell färskost (typ philadelphia). Soppor gjorda med morötter som huvudingrediens har inte alltid stått högt i kurs hos mig, men sedan jag startade bloggen har jag ätit flera riktigt goda morotssoppor vilket har gjort att jag har börjat ändra åsikt om den solgula soppan
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grönärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.