Lammrulle med rotsaker. Har länge funderat på vad jag skall göra av slaksidan på lammet. Vi har de senaste åren alltid haft lamm hemma som kommer från min bror, men antingen har jag malt ner den, eller så har jag gjort något misslyckat
RIMMAD LAMMRULLERimmadlammrulleDetta är ett gammalt danskt slaktarrecept. När jag köper ett helt lamm på hösten ber jag att få bringan hel ( alltså inte knäckt )
Här kommer mitt recept på lammrulle av tunnbringa fylld med bacon, vitlökssmör och örter. När vi fick hem vårt lammkött i höstas fick vi en styckningsdetalj som vi inte fått tidigare år, nämligen en så kallad lammtunnbringa
Lägg lammrullen i en ugnssäker form med skraven nedåt. Blanda färs, ägg, kryddor till en jämn smet och bred ut den drygt centimetertjock rektangel på plastfolie eller smörgåspapper
// Färserad Lammrulleca 1 kg urbenad lammbringasalt, pepparsmör till stekningFyllning250 g lammfärs eller fläskfärs1 ägg2 krossade vitlöksklyftor1 bunt hackad purjolök1 tsk torkad dragonSås3 dl grönsaksbuljong2 krossade vitlöksklyftor2 dl vispgrädde1 dl finhackad persilja1 tsk maizenamjölServeras med Råstekt potatis, stekta champinjoner. Smält 2 msk smör i en ugnfast form och lägg i lammrullen och pensla med smöret
Skala och kärna ur äpplena och riv dem grovt. Lägg i en handduk och pressa ur vätskan. Blanda i en skål med crème fraiche, finhackad chili och basilika, pinjenötter, pressad vitlök och lite limesaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.