Det här mellanmörka surdegsbrödet medaprikoseroch pistagenötter är absolut värt att testa. Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension
Lägg aprikoserna i formen som är klädd med pajdegen, fördela fyllningen över. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Tryck ut och pensla eventuellt med ett uppvispat ägg. Lägg rullarna på en plåt med bakpapper. Rör i det rumstempererade smöret, kokosen samt de hackade aprikoserna
Skär ner bröd och hacka aprikoser i en bunke. Lammrullemed rotsaker. Jag har i detta recept till ochmed bara använt två stycken av den tunna bakre delen och lagt dem lite om lott
Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Tillsätt lammfärs, finhackad vitlök, muskot, oregano, salt och peppar och fräs på stark värme tills färsen är genomstekt
Persikan passar bra i marmeladen då den inte kokar sönder lika mycket som aprikoserna. Riktigt god är denna marmelad till ost och speciellt till gratinerad getost
Häll upp i en smord och bröad form med löstagbar botten. Jag använde pistagenötter som topping men det går precis lila bra med andra nötter om man föredrar det
Eftermiddagen tillbringades även idag utomhus, i solen, med kaffe och isvatten och en ny pocketbok. I mejerihyllan har jag hittat en ganska ny produkt (tror jag), smetana, en rysk creme fraiche typ med hög fetthalt
Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.