Zucchinismaken går väldigt bra ihop med det milda köttet. I det här receptet fyller Artusi zucchini med den fina smeten från kalv- och kycklingtimbalen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Mattipset idag blir lite oväntat lövbiff, fyllda dessutom i smarrigt god sås. Efter jobb blir det en timma på Form, på tallriken ikväll serveras en god kycklinggratäng och därefter kan man lugnt sjunka ner i soffan med en skål ostbågar och något gott vin i glaset
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Det måste inte vara helt tätt utan bara för att förhindra att köttet fläker upp. Blir mycket gott. Skiva under tiden potatisen och lägg sedan ner de direkt i kastrullen
Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Ta en riktigt vass och bra kniv och börja skära ett längsgående snitt någon halv centimeter in, men skär inte igenom utan vrid kniven när du nästan är igenom, vrid köttet och skär vidare så att du vartefter får en plattköttbit
Se till att köttet inte får steka för länge eller vara inne för länge i ugnen -då blir det torrt. Bryn i stekpanna i smör tills köttet har fått en fin och krispig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.