Det här med fotande och varm mat har jag skrivit om tidigare, men den här gången sätter rekord. Mina vackra gröna droppar av lökemulsion påminner om något en fågel bidragit med
Numera tillhör lamminnerfilé ochlammrostbiff favoriterna. För ett antal år sedan lagade vi denna rätt med vänner på nyårsafton och i år var det dags igen
Lammrostbiffmed färskpotatis och ramslök i brynt smöremulsionÖrt och vitlöksmarinerad rostbiff på lamm med färskpotatis och ramslök i bryn smöremulsion
Krösbärstomater fyllda med mozarella och toppade med sardellfiléer som fått gratineras i ugnen en stund blir syndigt gott, passar bra som förrätt med lite skinka och ost
Häll på vattnet, smula i fiskbuljongen och lägg i rikligt med färsk timjan. Koka under tiden potatisen i en separat kastrull, var noga med att den inte blir för mjuk
Bäst föll alltså dagens recept ut, lammrostbiffmed örtglaze satt som den berömda krocketklubban till vinet, och efter två tillagningar med några finjusteringar blev vi nöjda med slutresultatet
I söndags hade jag inhandlat lite lammrostbiff som skulle lagas till. Ochmed lammet i tankarna och efter en titt i kylskåpet så skapade jag denna rätt som hämtat inspiration från det grekiska köket
Börja med polentan och skyn. Tjocka till skyn med lite majzena. Jag la biffen i lite kryddor några timmar och stekte den bara i en grillpanna några minuter
Blanda med olja, salt, rosmarin och timjan. Jag hittade en lammrostbiff i frysen i helgen som jag tog upp och stekte på för någon dag sedan sen har den fått vila i kylskåpet tills idag och när jag kom hem från jobbet gick det riktigt fort att få in maten i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.