Laktosfri sconespizza med blåbärskräm
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 320 g vetemjöl
  • 115 g bakpulver
  • 13 g salt
  • 1120 g laktosfritt smör, kallt & tärnat
  • 140 g strösocker
  • 1160 g laktosfri mjölk
  • 1150 g blåbär, frysta eller färska
  • 1100 g citronjuice
  • 1220 g ägg (4 st)
  • 1200 g strösocker
  • 1100 g laktosfritt smör
  • 1200 g laktosfri färskost
  • 1 Scones320 g vetemjöl 15 g bakpulver 3 g salt 120 g laktosfritt smör, kallt & tärnat 40 g strösocker 160 g laktosfri mjölk
  • 1 Blåbärskräm150 g blåbär, frysta eller färska 100 g citronjuice 220 g ägg (4 st) 200 g strösocker 100 g laktosfritt smör 200 g laktosfri färskostScones
  • Sätt ugnen på 220 grader.
 Väg upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
 Lägg i smöret och smula ihop degen. Den ska vara smulig, ju mer man arbetar degen desto torrare blir den! Tillsätt sockret.
 Häll i mjölken och rör runt med en träsked. 
 Häll över på mjölad arbetsbänk.
 Kavla ut till en rund pizza med 1,5-2 cm tjocklek.
 Markera pizzaslicear genom att nagga med en gaffel.
 Baka av dem i cirka 12 minuter i den nedre delen av ugnen tills de fått en gyllenbrun yta. Blåbärskräm
  • Värm blåbär, citronjuice, ägg och socker på spisen till 84 grader eller första bubblan. Stavmixa krämen, sila av och mixa i smöret och därefter färskosten.
 Häll ut i en ugnsform/skål och kontaktplasta ytan (lägg plastfolie direkt mot krämen). Låt svalna i kylen i ca 2h.
 Servera pizzorna med generöst med blåbärskräm och lite extra blåbär. Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar bakning, och njut av din härliga sconespizza. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.