Banan-och-chokladkaka (Laktosfri)
emiljohansson
emiljohansson

Banan-och-chokladkaka (Laktosfri)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Torrvaror
  • 2,5 deciliter vetemjöl
  • 2,5 teskedar bakpulver
  • 1,5 deciliter rörsocker (alternativt strösocker)
  •  
  • Mejeriprodukter
  • 100 gram smör
  • 1 ägg
  •  
  • Unicitet
  • 2 bananer (storlek efter smak)
  • 100 gram choklad (typ efter smak)
  •  
  • Kokens tips
  • farinsocker
  • 20 kumminkorn

Beskrivning

    1. Plocka fram alla ingredienser, bunkar, plåtar, mätinstrument och alternativt extra smör + hushållspapper.
    2. Tvätta händerna
    3. Sätt på ugnen på 180 °C
    4. Det finns olika sätt att smörja in plåten, jag brukar smörja in den med smör och sedan "bröda" (brödsmulor) runt kanterna.
    5. Mal kumminkärnorna till stoft. Kumminpulver fungerar även men ger mindre smak än de egna malda kärnorna.
    6. Tillsätt alla torrvaror (vetemjöl, bakpulver och kummin) i en bunke. Bäst är att sila ner varorna.
    7. Hacka upp smöret i bitar och blanda till en textur liknande en mjuk smulpaj.
    8. Tillsätt socker och blanda
    9. Mosa bananerna och knäck ett ägg i en annan bunke för att sedan tillsätta bananmoset. Blanda ägget med moset.
    10. Krossa Chokladen. Ni får bestämma om ni gillar större chokladbitar eller om det är små chokladstoft som eftersaknas. Tillsätt detta i bunken med torrvarorna.
    11. Tillsätt banan-och-ägg blandningen i den andra bunken och bland väl till en smet. Exempelvis med en slickepott. Därefter kan man tillsätta farinsocker på toppen för utseende och extra smak.
    12. Häll ner smeten i bakformen och sätt i mitten av ugnen i 40-45 minuter beroende på hur mjuk ni önskar kakan.
    13. Plocka ur varsamt och njut! :-)

Kommentarer

  • mettelunquist45

     - 

    Vad typ av choklad! Choklad är mjölk och inte laktosfri!!!

Logga in eller Registrera för att kommentera.