1. Plocka fram alla ingredienser, bunkar, plåtar, mätinstrument och alternativt extra smör + hushållspapper.
2. Tvätta händerna
3. Sätt på ugnen på 180 °C
4. Det finns olika sätt att smörja in plåten, jag brukar smörja in den med smör och sedan "bröda" (brödsmulor) runt kanterna.
5. Mal kumminkärnorna till stoft. Kumminpulver fungerar även men ger mindre smak än de egna malda kärnorna.
6. Tillsätt alla torrvaror (vetemjöl, bakpulver och kummin) i en bunke. Bäst är att sila ner varorna.
7. Hacka upp smöret i bitar och blanda till en textur liknande en mjuk smulpaj.
8. Tillsätt socker och blanda
9. Mosa bananerna och knäck ett ägg i en annan bunke för att sedan tillsätta bananmoset. Blanda ägget med moset.
10. Krossa Chokladen. Ni får bestämma om ni gillar större chokladbitar eller om det är små chokladstoft som eftersaknas. Tillsätt detta i bunken med torrvarorna.
11. Tillsätt banan-och-ägg blandningen i den andra bunken och bland väl till en smet. Exempelvis med en slickepott. Därefter kan man tillsätta farinsocker på toppen för utseende och extra smak.
12. Häll ner smeten i bakformen och sätt i mitten av ugnen i 40-45 minuter beroende på hur mjuk ni önskar kakan.
13. Plocka ur varsamt och njut! :-)
Idag har varit en lugn dag, vi åkte till Vännäs jag & herman pga att Tobias inte mådde så bra. Vi fick oss en rejäl midsommar lunch & man känner nu att det nästa inte blir någon middag, proppmätt
Blanda vetemjöl, dinkelmjöl, mjölk, smör och bakpulver till en smidig pajdeg. Tryck ut i en pajform, t ex springform, så det blir en rätt hög kant och grädda i ugn på 225 grader
Smarrigaste pizzan langade ju då jag i går kväll. Detta slår vanlig pizza med hästlängder för mig då det smakar apgott och inte gör att Jag får ont i magen
Koka riset enl anvisning på förpackningen. Lägg kokt ris i en ugnsfast form. Skölj och skär purjolöken i slantar, fräs i en stekpanna tills fräset är mjukt och lite brunt
Låt mangon rinna av ordentligt och kör den sen i en mixer tills det är en slät massa. Tillsätt socker,vaniljsocker, mjölk och grädde och kör ihop i mixern
instagram 100kitchenstories. År 2015 är här - gott nytt år. Jag hoppas ni hade bra nyårsaftonar igår oavsett om ni var hemma, på en fest, ute på krogen eller någon annanstans med familj, vänner, pojk/flickvänner eller själva
Börja med att koka upp sojamjölken med sockret tills det har smält och låt det sedan svalna. Blanda ner vätskan tillsammans med resterande ingredienser i en bunke
Kommentarer
mettelunquist45
Vad typ av choklad! Choklad är mjölk och inte laktosfri!!!
Logga in eller Registrera för att kommentera.