När en av döttrarna fyllde år tidigare i år så bjöd hon på långpannerutormed Philadelphiaost, ett recept som tydligen cirkulerat en del i bakbloggsvärlden
För att laga Långpannerutor– Smula jästen i degbunken, rör ut med lite av degvätskan. Lägg degen i långpannan och klappa med mjölig hand till en kaka som täcker hela pannan
I stället för den sedvanliga bröllopstårtan skulle det serveras kakbuffé till kaffet, och eftersom några av gästerna hade olika allergier undrade Hilda om jag kunde tänka mig att bidra med några långpannerutor av allergivänlig sort
Koka upp vetekross och vatten. 2 dl vetekross. 12 msk olja med neutral smak. 1Dela degen i 2 delar och forma till knubbiga limpor som får jäsa på plåt med bakplåtspapper i cirka 30 minuter
Snitta gärna degen med en vass kniv. Koka vetekross och vatten ca 5 min. Smula ned jästen i en skål och rör ut den med lite av vetekrossblandningen, tillsätt resten av blandningen ,salt och mjölet (rågsikt och mjöl) och arbeta degen med degkrokar i ca 10 min. 200 grader 2 dl vetekross
Baguette med havre och vetekross, 4 st. 5 dl vetekross. Täck bunken med en duk och låt jäsa 1-2 timmar. Tag upp på lätt mjölat bord och dela degen i 4 bitar med en degskrapa. 5 dl vetekross
Rågsur medvetekross. Morgonen därpå - blanda fördegen med. Rågsur medvetekross. När bröden jäst klart vänder du upp dom på plåten, som du först försett med ett bakplåtspapper, och snittar dom
10 g jäst3 dl vatten1 dl vetekrosss3 msk majsolja2 tsk salt2 tsk kummin eller stött anis2 dl finriven rå potatis5 dl grahamsmjöl3-4 dl vetemjölDAG 11. Gör en fördeg genom att blanda vetekross, vetemjöl och jäst, kryddor och vatten2. Prova även med att skålla 1 dl grahamsmjöl med 1 dl kokande vatten som tillförs degen DAG 2 10 g jäst. 1 dl vetekross
Jag har inte provat det än men skyndar mig att dela med mig nu när jag har fått det. Häromdagen bakade min väninna Susanne i Växjö så vackra långpannerutor — de måste vara väldigt goda också, för hon säger att det är ett av hennes favoritrecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.