Snabbakat soppbröd 1. Lägg havregrynen i en skål och häll över mjölk och matolja. 2. Hacka persilja och gräslök. Blanda samman det med mjöl, bakpulver, salt och socker Hemmets Journal
Äppelmaräng 1. Mät upp havregrynen i en skål. Smält smöret och häll på tillsammans med mjölken. Rör i ägg, socker och bakpulver blandat med mjöl Hemmets Journal
Långpannerutor med vetekross 1. Lägg vetekross i en degbunke. Koka upp vattnet och häll över krosset. Rör om och låt svalna till 37°. Tillsätt kesella, smulad jäst, rumsvarmt smör, sirap och mjöl Hemmets Journal
Linfröbullar 1. Koka linfröna i vattnet under lock i ca 5 minuter. Låt det sedan svalna till ca 37 grader. Smula i jästen och rör tills den har löst sig Hemmets Journal
Knäckebröd med sesamfrö och rosmarin Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt olja, sirap, salt, rågmjöl, sesamfrön och rör om Hemmets Journal