Limpor med vetekross
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetekross
  • 13 dl vatten
  • 12 msk olja med neutral smak
  • 14 dl vatten
  • 11 msk flytande honung
  • 12 tsk salt
  • 11 msk blandade hela brödkryddor
  • 125 g jäst
  • 17 dl lantbrödsmjöl
  • 17 dl vetemjöl specialKrossa brödkryddorna i en mortel. Koka upp vetekross och vatten. Häll det i en degbunke. Tillsätt olja, kallt vatten, salt, honung och brödkryddor. Blanda och kontrollera att temperaturen inte är över 37 grader (fingervarmt).
  • 1 Smula ner jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt mjölet och arbeta degen kraftigt (5-10 min i maskin). Spara lite av vetemjölet till utbakningen. Plasta bunken och låt degen jäsa cirka 45 minuter. Arbeta ihop degen i bunken och knåda den sedan på mjölat bakbord.
  • 1 Dela degen i 2 delar och forma till knubbiga limpor som får jäsa på plåt med bakplåtspapper i cirka 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader.
  • 1 Skåra limporna och grädda dem långt ner i ugnen cirka 45 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk. Skär inte i bröden förrän de svalnat ordentligt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.