Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Egentligen passar detta utmärkt som helgrätt eller söndagsmiddag också, men har man hittat billiga fläskkotletter blir detta en supergod middag en vanlig vardag
Välj tjocka fläskkotletter så att de inte blir för torra. 6 portionerSex tjocka fläskkotletter utan ben med fettrand kvarMassor av champinjoner1 röd paprika1 purjolök1 gul lök2,5 dl mellangrädde200 g philadelphiaostEn tsk chilisåsSalt, svartpeppar och chili explosion (Santa Maria med kvarn)StekfettGör så här
4 fläskkotletter. 1. Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. 2. Vispa samman de andra ingredienserna. 3. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter
4 melerade fläskkotletter. Pensla kotletterna på båda sidor med mango chutney, gärna Bengal Spice som är lite starkare och inte har stora bitar som den vanliga chutneyn
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 1 timme. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
4 fläskkotletter. 4 fläskkotletter. Sådana här vardagsrecept gillar jag som småbarnsförälder. Rätten tar 5 min att förbereda och sköter sig sedan helt själv i ugnen
Ca 1,5 kg benfri fläskkotlett. Börja med att putsa köttet och ta bort allt fett som du inte vill ha och ta bort senor och dylikt som kanske finns på köttet
Hej på er. Nu tror jag det ska fungera problemfritt här på Kryddburken igen. Som ni har sett så är sidan ombyggd till en mer ”modern” version och tillsammans med Tailsweep som jobbat hårt för att få alla funktioner att fungera och så som jag vill ha det är nu klart, därav lite långt mellan uppdateringarna på sista tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.