Långlagade, mörafläskkotletter med skysås. smör tillstekning. ½ dl mörk balsamvinäger. Bryn kotletterna i stekpanna med smör på hög värme så det får fin färg
Här bräserade fläskkotletter som fått puttra ett par timmar så dom blirriktigtmöra och saftiga. Jag serverade dom med skysås smaksatt med lingon och nykokt mandelpotatis
Många av er har säkert köpt ”möradytterfilé” ibutik. möra” upp det. På facebook ställde jag frågan tidigare om era bästa recept/tips på just fläskkotletter så kika gärna in där för mer inspiration
Ingredienser. lite salt och peppar. Instruktioner. Lägg kotletterna i en ugnsform. Koka upp grädde, creme fraiche, soja, fond, sambal oelek, smaka av med salt och peppar
Bräsera fläskkotletter, alltså att bryna dem och sedan koka dem ilite vätska, gör kotletterna sådär härligtmöra eftersom bräsering bryter ner fibrernai köttet väldigteffektivt
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Gjorde så otroligt god skinkstekigår och när jag skulle fota maten så gick kameran sönder. Ja, det var ju bara till att ta fram mobilenistället så om ni undrar varför bilden är så kass så är det helt enkelt en mobilbild
Egentligen passar detta utmärkt som helgrätt eller söndagsmiddag också, men har man hittatbilligafläskkotletterblir detta en supergod middag en vanlig vardag
Den här gången lagade jag kycklinglår som blev otroligtmöra och väldigt goda. Mört kycklinglår. Jag gillarverkligenmin Crock Pot och har lagat massor med mat i den
Välj tjocka fläskkotletter så att de inteblir för torra. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigti ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphiavisadesigbli en riktigt lyckad rätt
Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. Vispa samman de andra ingredienserna. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter. 4 fläskkotletter. 2 dl cremé fraiche,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.