Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Blanda rapsoljan med kryddorna och pressad vitlök. (Här kan du experimentera med vilka kryddor som du än tycker bäst om) Pensla båda sidor av vardera skiva kött med kryddblandningen och lägg i den ugnsfasta formen, ex lergryta eller järngryta, viktigt att den har ett lock på
Vardagsfavoriten som vi ofta gör här hemma är långkokt köttfärssås. Älskas av alla och jag brukar oftast göra på 1 kg nötfärs och dryga ut med allehanda grönsaker, rotfrukter och tomatsåser så det blir en ordentlig gryta. HÄR hittar du dessutom 21 recept och tips på vad du kan göra med överbliven köttfärssås
Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. De här skorporna blev helt perfekt spröda och riktigt goda
Servera köttet med såsen och gärna en sallad med asiatiska smaker. Det verkar som en hel del, inklusive oss, har problem med att kommentera på andras bloggar
se , men ändrade lite på det och valde att istället servera rätten med mitt blomkålsmos. Tag en stor gryta och häll i rikligt med olivolja och en stor klick smör
Lägg karrén i formen med grönsakerna. ca 1,25 kg benfri fläskkarré. Täck den med aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 minuter,. Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar ca 8 portioner. ca 1,25 kg benfri fläskkarré
Lägg i ugnsform och blanda med olivolja, salt & peppar och finhackad rosmarin. Mattias är tveksam om man kan ha en kategori som heter till exempel Italienskt (många recept med mat från andra länder är ju väldigt försvenskade), men det här är ju faktiskt tillagat i det landet
Det blev en meditalienskasmaker och den blev mycket uppskattad på kalaset. Jag tycker om smörgåstårtor men kände att jag ville göra en mer trendig tårta och med nya oväntade smaker
Servera pajen med tillbehören. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola. Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam
Stek i rikligt med olivolja tills de får färg. Häll lite tomatsås i botten av form, på med hackad och grillad paprika, aubergineskivor, hackad basilika, mozzarella i mindre bitar, grovriven parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.