För några år gick det ju en film med stekta gröna tomater i själva titeln, nog tusan borde det gå att fräsa upp våra tingestar redan innan de har fått sin röda färg
Gula plommon i bitarGula och röda körsbärstomater, halveradeAvocado i lagom stora bitarRöd lök, tunt skivadBabyspenatRuccolaBasilikaMozzarella i bitar (allra helst cocktailmozzarella)PumpakärnorFlingsalt och svartpeppar(Kavringkrutonger)
Dra från värmen när sockret löst sig och låt lagen svalna. Tvätta tomaterna och skiva dem. tomater. Koka upp ättika, socker, vatten, anisfrö och kryddpeppar
Lägg allt i en kastrull med vatten och kryddorna. Hacka tomater, lök, vitlök och chili i mindre bitar. Kör med en stavmixer så att soppan blir slät och fin
Tillsätt de skållade och de soltorkade tomater låt dem fräsa en med en stund. Nu när det går mot mörkare tider och temperaturen sjunker därute, smakar det riktigt gott med grytor av olika slag
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Jag tycker glasyren var lite för söt, ändå minskade jag vaniljsockret med en hel matsked (det ska egentligen vara 4 msk), så nästa gång blir det nog ½ dl muscovadoråsocker och 1 dl rörsocker i glasyren
Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.