Nu frukostfix här. Spara fettet från baconet i pannan. Att äta dessa stekta har jag velat göra sedan jag såg filmen i början av nittiotalet, det dröjde dock ett antal år innan jag gjorde det första gången, oh my så gott på Magnus Samuelssons Red Rooster i New York för några år sen
J tyckte att vi kunde slänga dem, men jag ville prova ett recept från vackra bloggen Brooklynsupper. Jag har testat stektagrönatomater tidigare, men aldrig lyckats helt perfekt, så detta recept var verkligen mer än välkommet
Det här receptet kommer från favoriterna systrarna Voltaire. I min förkylningsyra tittade jag igår på stektagrönatomater och kom på att den rätten lagade jag i somras och att det skulle bli ett bra blogginlägg
En av mina favoritfilmer är “Steka grönatomater” och jag har aldrig prövat att göra det. Jag hade hur många tomater kvar på mina tomatplantor i år som inte hunnit bli röda
Skiva tomaterna i knappt centimetertjocka skivor. Receptet kommer från boken Country Cooking, Jill Johsson, Massolit förlag 500 gram tomat(er) , gröna. 3 st rostad paprika , stora röda, från burk
De behöver inte vara gröna för att stekas (ni har väl sett filmen. Sjön suger heter det ju, och den ligger ju alldeles här intill vår lilla stuga så det blev en rejäl frukost idag
Stektatomater. Vitlöksstekta heta räkor. stora grönatomater. Bottna med en klick remoulad, ett salladsblad, de stekta tomatskivorna, räkor och remoulad igen
Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i skålen. Häll av skyn från kycklingen (ca 1 dl) i en kastrull och vispa i. 5 st stora soltorkade tomater i olja
Gröna blad, frukt och grönsaker innehåller massvis med vitaminer, mineraler och spårämnen. De har båda en helt OK smak som blandar sig väl med gröna smoothies
Skär bort skinnet från laxen om den har det. Strimla soltorkade tomater på längden och lägg i en skål. Skrapa sedan ner allt i skålen med soltorkade tomater
Så imorse inspirerades jag av denna smakkombo, och gjorde en frukostvariant med samma grund - helt glutenfri och vegansk, utan tillsatt socker eller grädde
3 dl gröna ärtor. Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en annan skål. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.