Pocherad lättrimmadtorsk med ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
4 600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt) 300 g svartkål 100 g smör 2 dl torrt vitt vin rivet skal av 1 citron 1 msk rapsolja 1 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Pumpacrème 1 kg pumpa (gärna butternut) 3 dl torrt vitt vin 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
700 gram torskrygg. Börja med att blanda salt och kallt vatten till saltlagen för fisken. Skölj av fisken och lägg den i saltlösningen i en bunke eller form
600 g torskrygg 1 l vatten 2,5 msk salt. 600 g torskrygg 1 l vatten 2,5 msk salt. Räksky300 g räkor med skal 1 schalottenlök 1 msk tomatpuré 5 dl vatten 60 g smör 3 cl cognac salt
En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.