Är jätte glad för att det äntligen finns en tidning med enbart vegan och rawfood-recept. Och precis som jag gått och tänkt ett tag att jag måste försöka göra egen AjvarRelish, för det är ju så gott och borde bli ännu godare hemmagjord
Vi åt ajvarfiskgratängenmed matvete och haricot verts. Förra veckan gjorde vi den här fiskgratängen, en fiskvariant av ajvarkycklinggratängen som jag tycker om så mycket
Som om av en ren händelse, eller kanske är det ett lyckokast, så sitter vi på ett finfint recept på en lättlagadfiskgratängmed få ingredienser - säg visst är det väl ett märkligt sammanträffande
syrad chilisås att smaksätta med. Eventuellt också chilisås om du vill ha en starkare ajvar. Lägg paprika och aubergine på en plåt med skalet uppåt och grilla i ugn tills skalet är bränt
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Enkel, lättlagad och god mat är väl alltid välkommet när det gäller middagstips, men kanske vill man lite extra gärna att det ska vara lätt att fixa till middagen nu på sommaren
Justera smaken med salt. Vill du inte ha din ajvar så het kan du antingen minska på antalet pepparfrukter eller rensa bort kärnorna och det vita inuti - det är där den mesta hettan sitter
Till fiskgratängen hade vi ugnsrostad färskpotatis och tomatsallad. "Maten i formen"-fotona blev suddiga och detta ser mest ut som en hög med nåt sönderkokt från skolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.