Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget och mjölet blandat med havregryn. Blanda väl. Bred ut smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1-1 1/2 l
Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat
I onsdags bjöd jag på avslutningsfika i form av dessa smarriga, lättbakade havretoscarutor. Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.