Inte så att jag tänker äta exakt vad som står här nedan, men jag gjorde några veckomenyer och lade fram dem för familjen – sade ”Välj ut några av de här rätterna, så äter vi dem i veckan”
Rör ihop till en jämn smet-ish. Men jag tänker själv att det bara är en fas och att snart blir det bättre och nu har jag gått runt och tänkt så sen i maj och verkar inte förstå att det blir inte bättre
Att ha fina vänner som kommer över med ett glas vin innan middagen, som bjuder in till spontanmiddag eller som två hus bort messar att det nu finns pannkakor så det räcker till dottern och mig - det är också semesterlycka
-). Tänkte göra ett försök att väcka bloggen till liv igen. Skölj bovetet enl förpackningens anvisningar, häll ner i en bunke med övriga torra ingredienser och tillsätt oljan
Framförallt så uppskattade Gustav och Lovisa rundpingisen som vi fullkomligt hängav oss i, speciellt deras pappa som spelat en hel del pingis i sina ungdomsdar
Det har jag sagt förr. Idag blev det en variant som inte fick koka så länge, därav lite vätska (eftersom det inte kommer hinna koka bort) då jag kom hem från skolan kl 15 och ska springa iväg till jobbet klockan 18. För 6 portioner köttfärssås behöver du
Tillsätt färsen och låt steka med tills den blivit smulig och fått fin färg. Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. Det var en nöjd och glad nybliven 1-åring som stupade i säng i kväll. Du behöver (ca 10-12 port). 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. Grädda mitt i ugenen 20-30 min tills pajen fått fin färg. Matpaj ca 10-12 port. 2 förpackningar krossade tomater
Häll i tacofärsen i det förgräddade pajskalet. Stek köttfärsen i en stekpanna. För att göra den lite extra festlig så strö över krossade tortilla chips
Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Bryn lök och svamp och blanda med färsen. Smula fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen
Sen slog jag även till med en enkel vinägrett till salladen. Till sist har du ner kräftstjärtarna. Om jag skulle ändra på något så kanske jag skulle försöka justera sältan lite
Häll den smälta chokladen över massan och låt sen svalna och skär i mindre bitar. Framför allt är det också en rejäl dos antioxidanter via den mörka chokladen vilket passar perfekt i samband med träning då fysisk ansträgning innebär en extra belastning på immunförsvaret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.