Spara den överblivna vitan till att pensla kakorna). Tillsätt mjöl och rör till en jämn deg. Nyp till dem här och där så att de blir lite ojämna och gör skåror i dem med en kniv
inspiration,. Därefter delade jag den och fräste den tillsammans med lite skivad rödlök i lite smör, kryddade lite lätt med salt och svartpeppar och därefter åter igen, var det bara att njuta
Spara den överblivna vitan till att pensla kakorna). Tillsätt mjöl och rör till en jämn deg. Nyp till dem här och där så att de blir lite ojämna och gör skåror i dem med en kniv
Skillnaden är att maten räcker till så många fler när man lagar den i långpanna. Ädelkyckling8-10 portioner4 dl ris8 dl vatten2 tsk salt2 grillade kycklingar, skurna i mindre bitar6 dl vispgrädde280-300 g ädelost300 g färska champinjonerTill servering SalladGör så härKoka riset i saltat vattenSmörj en långpanna och bred ut riset i denLägg kycklingbitarna ovanpåKoka upp gräddenDela osten i mindre bitar och rör ner i gräddenRör tills osten smältHäll såsen över kycklingen och risetSkiva champinjonerna och lägg dem ovanpåGratinera i 225 grader i 15-20 minLasange är perfekt mat att laga i långpanna
I helgen gjorde jag och Micke en fantastisk middag till en utav de där sommarkvällarna då man kunde sitta ute hur länge man ville i t-shirt och det blev liksom inte kallt
Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar
Eftersom vi jobbar här hemma igen är det snabb och lätt mat som står på menyn,. Alla helger i augusti är uppbokade med släktträffar och en weekendresa till Helsingborg och Helsingör med mannen, och ikväll blir det after work med gamla polare
Mixa pumpa och vitlök slätt med crème fraiche. Tillsätt smör, oskalade vitlöksklyftor och timjan. Koka kulorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min. Sänk värmen till 150 grader. Stek köttet med fettsidan nedåt i en stekpanna tills fettet är knaprigt, ca 4 min. Tillaga mitt i ugnen till 65 grader innertemperatur, beräkna ca 20 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.