200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Köttet kan förberedas i god tid, och genom att marinera det över natten, steka det långsamt i ugnen och sedan droppa på ytterligare en marinad blir det otroligt saftigt och mört
Helstekt ryggbiff med en pepprig kant och hackade färska örter. Hacka färska örter av valfri sort. Flingsalt, svartpeppar grovhackad, färska örter (jag hade rosmarin, basilika, timjan och oregano Sätt ugnen på 170C. Ta ut köttet och lägg på folie, gnid in en färska örterna på ovansidan och svep in i folie och låt vila minst 30 min
Rör ner örterna, salt och peppar och smaka av. 1-2 msk frusen basilika el smaka dig fram med andra örter du har hemma. 1 tsk örtagårdskrydda el annan örtkrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.