12 tsk
flytande honungSkär kycklingen i små strimlor, kärna ur paprikan och strimla även den. Skär av stjälken och skär broccolin i små buketter.
1 Koka
nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente.
1 Blanda
ingredienserna till såsen i en skål.
1 Bryn
kycklingen i 1 matsked rapsolja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna. Tillsätt grönsakerna och resten av rapsoljan, fräs i några minuter till.
1 Tillsätt
kryddsåsen och vattnet. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd.
1 Lägg
i nudlarna woken (om nudlarna har klibbat ihop sig, skölj igen under kranen, häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om så att nudlarna blandas med de övriga ingredienserna och värms upp. Receptet kommer från "Paulúns GI-mat" (Fitnessförlaget).
4 250 g äggnudlar 1/2 spetskål 1 grön paprika 1 broccoli 500 g benfri fläskkarré i skivor 2 msk olja 3/4 dl sweet chilisås 2 msk kinesisk soja 2 msk vatten salt och peppar Till servering 1 dl hackade jordnötter limeklyftor Lägg till i inköpslistan
Häll över de wokade grönsakerna i kycklingpannan och servera rykande varm tillsammans mednudlar. Bryn i stekpanna tillsammans med finhackad lök och vitlök
4 4 port äggnudlar 1 röd paprika 1/2 purjolök 1 burk minimajs (à 425 g) 1 msk riven färsk ingefära 1/2 dl sweet chilisås 2 msk japansk soja 1/2 dl vatten ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Woka dem i het olja i en stekpanna eller wok tillsammans med vitlök, spansk peppar och ingefära. Blanda ner kokta nudlar i woken eller servera dem separat vid sidan om
Plus att jag kom på att det var väldigt länge sedan jag gjorde något mednudlar. Hur som helst, tyckte att det va supergott, så bestämde mig för att testa göra någon rätt med det
Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och spola av i kallt vatten så de håller sig klibbfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.