Kycklingwok med nudlar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé
  • 1250 g äggnudlar, okokt
  • 11 st paprika
  • 1300 g broccolibuketter
  • 12 msk rapsolja
  • 11 dl vatten
  • 11 msk fisksås
  • 11 tsk sesamolja
  • 15 msk soja
  • 10,5 msk rödvinsvinäger
  • 13 tsk färsk ingefära, riven
  • 13 st vitlöksklyftor, pressade
  • 12 tsk flytande honungSkär kycklingen i små strimlor, kärna ur paprikan och strimla även den. Skär av stjälken och skär broccolin i små buketter.
  • 1 Koka nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente.
  • 1 Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
  • 1 Bryn kycklingen i 1 matsked rapsolja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna. Tillsätt grönsakerna och resten av rapsoljan, fräs i några minuter till.
  • 1 Tillsätt kryddsåsen och vattnet. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd.
  • 1 Lägg i nudlarna woken (om nudlarna har klibbat ihop sig, skölj igen under kranen, häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om så att nudlarna blandas med de övriga ingredienserna och värms upp. Receptet kommer från "Paulúns GI-mat" (Fitnessförlaget).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.